Тарақбаева Раушан Ерболатқызы

Доцент
Техника ғылымдарының кандидаты
 
Тел: 8 (727) 3022128
Email: 
r.tarakbayeva@almau.edu.kz
 
 

 
 
 

Білімі:
1990 – 1995ж.ж. - « Қоғамдық тамақтану өнімдерінің технологиясы», мамандығы - «Инженер-технолог», үздік дипломмен бітірді. Жеңіл және тамақ өнеркәсібі Жамбыл технологиялық институтының Алматы филиалы.
2002 -2005- Ет , сүт, балық өнімдерінің және тоңазыту өндірісінің технологиясы бойынша аспирантура. Алматы технологиялық университеті.

Жұмыс тәжірибесі:
1996- 1995 ж.ж.- Оқытушы , Алматы технологиялық колледжі
1996 -2001 ж.ж.- жетекші маман, ЖШС «Жеміс»
2001-2002 ж.ж.- «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» кафедрасының стажер зерттеуші , АТУ
2002 – 2005 ж.ж.- «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы» кафедрасының оқытушысы, АТУ
2005 - 2011 ж.ж.- «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы » кафедрасының аға оқытушысы, АТУ
2011 – 2013 ж.ж.- «Азық-түлік өнімдерінің технологиясы » кафедрасының доцентінің м.а., АТУ
2013-2014 ж.ж.- «Туризм және сервистік қызмет» кафедрасының доцентінің м.а., АТУ
2014 - қазіргі уақытта - «Алматы Менеджмент университетінің» кафедрасының доценті

Тағылымдамалар,тренингтер, курстар:

Кәсіби даму:

2012 - Астана, отандық кәсіпорындарда менеджмент жүйесін енгізу.
2013 - Алматы, оқытудың инновациялық технологиялары
2014 - Түркия, Aнталия, қонақ үй бизнесі бойынша семинар.
10-13 қазан 2014ж. - "Meeting future Global Hospitality and Service trends - A perspective on training your team".
5 желтоқсан 2014ж. - Thomson Reuters ресурстары бойынша ғылыми зерттеулер үшін семинар.

Тағылымдамалар:
2013- Болгария, Пловдив азық-түлік технологияларының университеті, «Болашақ» бағдарламасы бойынша

Ғылыми жетістіктері мен ғылыми жобаларға қатысу:
2011 - «Ұлттық қазақ сүт өнімдері. Түрлері. Жалпы техникалық жағдайы» СТ ҚР стандартын әзірлеу.
2012-2013 – ҒЗЖ Ауыл шаруашылығы малдарының сүтін терең өңдеуде инновациялық технологияларды әзірлеу және енгізу (сиыр , ешкі , бие, түйе , қой сүті).

48 жұмысы жарияланды, соның ішінде ғылыми мақалалар мен әдістемелік басылымдар , 6 инновациялық патенттер.
 
  1. World Applied Sciences Journal 27 (Education, Law, Economics, Language and Communication): 01-06, 2013 статья «Market Restaurant Services in Kazakhstan».
  2. Материалы МНК «Академик Кулажанов К.С.: «Жизнь, посвященная науке и образованию»  в честь 70-летия ректора Алматинского технологического университета Кулажанова К.С., Алматы,2012.-Стр.96-99. Статья «Жылумен  өңдеу температурасының ұю процесіне әсерін зерттеу».
  3. Сборник статей на тему: «Развитие маркетинга и менеджмента в индустрии гостеприимства: теория, практика и методология», Алматы Менеджмент Университет, 2014г.,  стр. 142-145. Статья Қазақстан республикасындағы қонақ үй сервисінің халықаралық стандарттарына сәйкес келуі.
  4. II Международная научно-практическая конференция «Инновационный менеджмент и технологии в эпоху глобализации», 15-16 января 2015 год,  г. Панадура (Шри-Ланка), стр. 549-553. Статья «Қонақүйдегі қызмет көрсетуді басқаруды ұйымдастыру».
1. Қонақүй және мейрамхана бизнесі
2. Туризмді ұйымдастыру
3. Тамақтану сапасының негіздері
4. Мейрамхана бизнесі
5. МІҚБ-да жоспарлау және ұйымдастыру
6. Қонақүй және мейрамхана шаруашылығы
Марапаттаулары жоқ